SPAR ENERGI MED
EN GLASINDÆKKET ALTAN

En glasinddækket altan fungerer ikke kun som et ekstra rum i lejligheden – den skaber også en isolerende effekt, hvilket har en positiv indvirkning på varmeudgifterne. Du får med andre ord en både hyggelig og energibesparende løsning.

Der er nok en del af os, der aldrig føler os helt klar, når efteråret melder sin ankomst. Bladene bliver gule og falder af træerne, mens temperaturen langsomt daler. Den kolde årstid øger varmeudgifterne – men dér kan en indglasset altan faktisk gøre en stor forskel – og det er en forskel, som kan få boligens værdi til at stige ved et eventuelt videresalg.

Miljøvenlig løsning

Indglasning af altanen er en miljøvenlig løsning, der har en positiv indvirkning på energiforbruget og i sidste ende varmeudgifterne. Derudover kan du nyde den varme årstid meget længere.

"Udover alle komfortfaktorerne er en glasaltan også en effektiv løsning, hvis du ønsker at reducere varmeforbruget. En altan med glas isolerer og skaber en barriere mellem lejlighedens varme indeklima og det kolde vejr udenfor,« uddyber John Tuneld, der er salgschef i virksomheden Sunparadise, der er specialister i indglasning.

Reducerede varmeomkostninger

Hvor stor besparelsen bliver, afhænger af, hvor stor en del af facaden der bliver dækket med glas. En indglasset altan dækker normalt 25%, hvilket reducerer varmeforbruget med op til 5%. Det viser tal fra Danmarks Byggeforskningsinstitut (SBi).

Udover isolering og reducerede varmeudgifter forlænger en glasaltan også udendørssæsonen, da altanen kan bruges store dele af året. Glasset kan lukkes, når temperaturen falder, og regnen siler ned, og så åbnes igen, når solen titter frem.

Forlæng sommeren

En indglasset altan forlænger den varme årstid. Om efteråret og vinteren beskytter glasset mod vind og stormvejr, samtidig med at du kan opleve naturen på tætteste hold, uden at skulle træde ud på altanen.

”Så når foråret og varmen kommer, skubber man bare glasset til side og nyder solen og den friske luft. En glasinddækket altan reducerer også trafikstøj og andre forstyrrende lyde. Derudover bliver det ikke så nemt snavset," understreger John Tuneld.