Sådan får du god udluftning
på en indglasset altan

En indglasset altan forlænger den varme årstid og inviterer til flere udendørs stunder, når vejret ellers tillader det.

Den er anvendelig store dele af året, men vil du have mest muligt ud af dit uderum på din altan med glas, er der nogle praktiske ting, du skal tage med i overvejelserne.

"Glasset gør altanfronten til en solfanger, hvorfor altanen bliver meget varm på de solrige sommerdage. Det er derfor vigtigt at lufte ud og gerne skubbe glasset til side, forklarer John Tuneld, der er salgschef i virksomheden Sunparadise.
Han kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at lufte ud.

- En nem løsning er her at gøre brug af de særlige ventilåbninger, der kan indbygges i glasset, siger han.

Derfor kommer der kondens

Kondens er en anden uønsket effekt, som f.eks. kan opstå ved hurtige vejrskift, eller hvis altandøren har stået åben, og den varme indeluft rammer det kolde udvendige glas. Kondensproblemerne aftager, når gulv, loft og vægge tørrer op. Derfor er det vigtigt at være tålmodig.

Varmeblæsere bidrager til et godt klima

Ønsker du at få et mere jævnt og behageligt miljø på den glasinddækkede altan, er det bedste tip at investere i en termostatstyret varmeblæser, som effektivt fjerner kondens og skaber et jævnt og behageligt klima.

"Ventilation i kombination med luftcirkulation er altid den bedste opskrift på et perfekt klima på en indglasset altan," slutter John Tuneld. Læs venligst vores brugermanual og vedligeholdelsesråd for flere tips og råd.