HVILKEN TYPE AV UDESTUE
BØR DU VÆLGE?

Når du planlægger at få en udestue, bør du også tænke over, hvordan du vil bruge den. Er det vigtigt for dig at kunne bruge udestuen hele året rundt, eller vil du primært benytte den i sommermånederne?

Det er disse spørgsmål, der kan gøre det nemmere at afgøre, om udestuen skal være fuldt isoleret, halvisoleret eller slet ikke skal være isoleret.

FULDT ISOLERET

Du bør vælge den fuldt isolerede løsning, hvis du ønsker, at udestuen skal være lige så varm som resten af ​​huset – året rundt. Udestuen vil her komme til at fungere som en naturlig forlængelse af den eksisterende bolig med samme høje standard.

HALVISOLERET

En halvisoleret udestue er det ideelle valg, hvis du ved, at du ikke kommer til at bruge udestuen særligt meget i de kolde måneder, men gerne vil kunne varme den op ved særlige lejligheder.

UISOLERAT

En uisoleret udestue bør betragtes som en kraftig vejr- og vindbeskyttelse, der er perfekt, når du vil forlænge sæsonen og nyde udendørslivet uanset vejret. Du behøver heller ikke opvarme rummet i de koldere årstider.

Foldedøre eller skydedøre?

Når det kommer til en udestue, er det vigtigt at overveje, om du ønsker folde- eller skydedøre. Skydedøre er den praktiske løsning, hvor du kan lade dørene glide til side, når der er behov for det. Det åbner rummet op, og dørene optager ikke plads i rummet.

Tænk på møbleringen

Med foldedøre åbner du ved at folde dørene til siden. Det betyder, at du kan åbne væggene i udestuen så meget som muligt ved at lade dørene folde sig ind i en tilstødende væg.

Når du skal vælge mellem skydedøre og foldedøre, er det godt at tænke over, hvordan du vil møblere udestuen. Er der pladsmangel, kan skydedøre være et godt alternativ, og hvis du vil kunne åbne op mest muligt, er foldedøre måske den bedste mulighed, da de kan indbygges.